Analyysi: Paavo Väyrynen ja Ilja Janitskin ovat tulevien vaalien dream team

Moni yllättyi, kun Ilja Janitskin lähti Paavo Väyrysen perustaman Seitsemän tähden liikkeen eduskuntavaaliehdokkaaksi. Nyt kun ilmoituksesta on kulunut joitain päiviä, voidaan pohtia oliko ratkaisu järkevä.

janitskin väyrynen

Risto Lappeenrannasta kirjoittaa:

Oma käsitykseni oli, että ratkaisu oli mitä toimivin ja se tuo lisää uskottavuutta kummallekin henkilölle ja koko puolueelle.

Paavo Väyrysellä saattoi olla uskottavuusongelma maahanmuuttopolitiikkaan liittyen ja moni piti perussuomalaisten maahanmuuttolinjaa parhaana vaihtoehtona. Kun Väyrynen otti Iljan ehdolle, kukaan ei voi enää väittää, että tähtiliikkeen maahanmuuttolinja ei ole uskottava ja vedä vertoja perussuomalaisille.

Ilja Janitskin laittoi itsensä likoon pahimman maahanmuuttoaallon aikana ja toimi niin kovalla tarmolla, että julkisen vallan piti ryhtyä äärimmäisiin toimiin Iljan hiljentämiseksi. Samaan aikaan perussuomalaiset istuivat hallituksessa kuin tatit ja antoivat yli 30 000 maahanmuuttajan vyöryä Suomeen.

Huomionarvoista on myös se, että valtaapitävät eivät ole saaneet Iljaa hiljennettyä, 330 päivän vankeudella tai valtavilla sakoilla, joilla Iljaa yritettiin vaientaa poliittisin syin.

Ilja Janitskinin uskottavuus liittyy maahanmuuttolinjaan, ja hänen heikkoutenaan on voitu pitää EU-asioita ja euroon liittyvää rahapolitiikkaa. Tämän ongelman poistaa liittoutuminen Paavo Väyrysen kanssa kertaheitolla. Kukaan ei voi kyseenalaistaa Väyrysen osaamista EU-asioissa ja hän on myös Suomen kokenein ulkopoliitikko.

Yhdessä tämä kaksikko muodostaa duon, jonka maahanmuuttopolitiikka on uskottavaa ja linja maahanmuuton suhteen on Suomen tiukin. Tätä voi perustella esim. sillä, että Jussi Halla-aho olisi tuskin Iljaa listoilleen kelpuuttanut.

Suomen itsenäisyyden takaamisen kannalta tähtiliike on myös uskottavin vaihtoehto; kukaan ei voi väittää, että Paavo Väyrynen ei tätä takaa. Väyrynen on vastustanut vuosikymmenet Suomen liittämistä euroon ja EU:n jäseneksi.

Liittoutumalla yhteen Väyrynen ja Janitskin muodostavat niin uskottavan parivaljakon, että sen pysäyttäminen lienee mahdotonta, vaikka sitä yritetään pysäyttää jopa verovaroin toimivan Ylen toimesta.

Toisaalta Ylen demokratian vastainen toiminta tähtiliikettä vastaan ei ole mitenkään yllättävää, Yle on kuitenkin lopulta valtaapitävän eliitin käsikassara ja tähtiliike muodostaa valtaapitäville sellaisen uhan, että ainoa tapa sen torjumiseen on yrittää hiljentää se totaalisesti.

Onneksi valtaeliitti ei pääse sentään piirtämään numeroita äänestyslippuihin.

Kirjoita kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.